Menu Close
Salisbury Landscape Designer Jason Stubbs
Jason Stubbs,
Landscape Designer

Winfield Customer Vision

  • An area to entertain, including the upper patio & firepit, & lower Man-Cave area.
  • Incorporate the basin water feature in the main patio.
  • A pleasant journey down to the Man-Cave
  • Create a retreat area for family & friends.

The Challenges

  • Feel natural vs too ornamental.
  • Obstruct certain views to create a feeling of intimacy, within a 3 acre lot.
  • Drainage issues needed to be solved by the lower building
  • The design had to incorporate existing trees, brush line, and elevation changes

The Design

  • Create some retaining walls to deal with the elevation changes.
  • Turn the retaining & free-standing walls into feature walls for future artwork, graffiti, etc.
  • Walls were purposely designed as raw concrete to create a feeling of “architectural brutality”
  • Wider/larger concrete steps were used to create to inviting feel to lower building
  • Plant material was designed to be sympathetic to the existing native surroundings.